{Collins} Re: 516F-2 Power Supply Problems



 
En un mensaje con fecha 28/10/2004 05:13:28 p.m. Hora estándar de México,  
march00@xxxxxxxxxxxxx escribe:
Folks:  I have 2 516 Power Supply's with  problems..The first  one, the bias
is high, 150ma is the lowest
reading I can get by adusting  the bias control fully counterclockwise, the
rig also has modulation at  this point but
the finals in the rig get very hot with just a few short  transmissions,
By adjusting the bias fully clockwise, there is no  modulation from the rig
and the don't get hot as fast....

When the  2ed 516 is used, the rig starts normally and you hear audio but not
for  long, then there is a lound
hum and then you get a all noise after that as  the s-meter goes to a full
pin..You cannot tune in any stations at that  point,
It just a full pin of noise

Any ideas where to start looking  on either?


thanks
Nick
N2HSM


Sponsored by the  Collins Collectors Association http://www.collinsradio.org
Nets: Tues:  3.805 Mc-2000 Central / Thur: 3.875 Mc-2000 Central
Fri: 3.895 Mc-2000  Pacific / Sun: 14.263 Mc-2000 UTC
1st Wed (of the month) AM Net 3.880  Mc-2000 local (ET, CT, MT, PT)
Sun AM Net: 29.050 Mc-1200  Central




Hi Nick...
 
Did you change all the electrolic filter capacitors in those P,S.?, thats  
the first thing to do.
 
Good luck!
 
Pedro XE1YZY 
 

Sponsored by the Collins Collectors Association http://www.collinsradio.org
Nets: Tues: 3.805 Mc-2000 Central / Thur: 3.875 Mc-2000 Central
Fri: 3.895 Mc-2000 Pacific / Sun: 14.263 Mc-2000 UTC
1st Wed (of the month) AM Net 3.880 Mc-2000 local (ET, CT, MT, PT)
Sun AM Net: 29.050 Mc-1200 Central






This archive was generated by a fusion of Pipermail (Mailman edition) and MHonArc.