Re: {Collins} KWM2-A - ? New AGC Problem



Torrey.....
During your adjustments did you mistakenly adjust the 'rcvr gain adj'
located next to the 'alc adj' on the subpanel just under the lid?
If you did...this could cause some strange readings.
You can't readjust this pot without test equipment but if you did move this
pot you can get the gain back in the ballpark by turning on the calibrator
and on any 80mtr segment adj the pot for about 15 over S-9.

I can't tell you how many times I have mistakenly adjusted the wrong pot.
Now...after aligning the radio I put paint on the pot in order to give some
resistance to the screwdriver...ie...if it will not move....sompin must be
wong!


73

David Harmon
K6XYZ
Sperry, OK

-----Original Message-----
From: Collins [mailto:collins-bounces+k6xyz=sbcglobal.net@xxxxxxxxxxxxx] On
Behalf Of Torrey Mitchell
Sent: Sunday, May 3, 2015 3:52 PM
To: collins@xxxxxxxxxxxxx
Subject: {Collins} KWM2-A - ? New AGC Problem

I turned on my KWM2-A this afternoon and immediately was struck by very high
S-meter readings.  The receiver is very "hot" (sensitive).  The no signal
S-meter position today is about S-9+10 and most signals pin the S-meter with
the RF gain set to max.  The 2A is behaving normally otherwise.  It seems
like the AGC action is absent.  I was making some adjustments before going
on the air.  Is it possible that I accidentally turned something to cause
this change?  I swapped out the 516F-2 for a different one and it made no
difference.

 

I am looking for suggestions on how to troubleshoot this problem.

 

Thanks and 73,

 

Torrey N9PY

 

 

*** You are subscribed to Collins as k6xyz@xxxxxxxxxxxxx. If you wish to
unsubscribe, or modify your preferences please visit
http://mailman.listserve.com/listmanager/listinfo/collins ***




This archive was generated by a fusion of Pipermail (Mailman edition) and MHonArc.