Re: {Collins} Oscillation on 30L-1



Mike,

Thanks for your prompt reply. Sorry for the ignorance. I am not aware of the source you mention for the article (Signal). I guess it’s a magazine or publication but I cannot get any consistent info online.

Can you advise?

Thanks again.

Carlos


> On Oct 18, 2017, at 2:43 PM, Leigh Sedgwick <bipi@xxxxxxxxxxx> wrote:
> 
> Carlos,
> 
> See the excellent article written by Don Jones on this subject and how to correct it in the Signal, Q4 2013.
> 
> Good Luck
> 
> de Mike
> K7PI
> 
> -----Original Message-----
> From: Collins [mailto:collins-bounces+bipi=comcast.net@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf Of Carlos Pechiar via Collins
> Sent: Wednesday, October 18, 2017 10:03
> To: collins@xxxxxxxxxxxxx
> Subject: {Collins} Oscillation on 30L-1
> 
> Hello everyone.
> 
> I am fixing a 30L-1 for the Club which was out of service and that we do not know the history behind it. It has 811 tubes that are mid-life but the four measure the same. I replaced the original power supply with the replacement kit found online. No problem with that. I also replaced the chokes on the plates of the tubes that were overheated and their resistors cracked.
> 
> First tests went fine but suddenly, in the 20m band, when keyed down, an oscillation was trigged drawing about 1 amp on the plate current and overheating the new chokes.
> 
> I have seen this behavior before in other units but they were repaired by other people. I also heard that there is some “fix” for that or, a reason for that to happen.
> 
> Al tests were performed on a dummy load.
> 
> I’ll appreciate help.
> 
> Thank you for your time,
> 
> Carlos
> CX6BT.
> *** You are subscribed to Collins as bipi@xxxxxxxxxxx. If you wish to unsubscribe, or modify your preferences please visit https://mailman.listserve.com/listmanager/listinfo/collins ***
> 




This archive was generated by a fusion of Pipermail (Mailman edition) and MHonArc.